Renault katalysator

Is de katalysator van je Renault aan vervanging toe? Kom dan direct naar een Stam Renault vestiging bij jou in de buurt. Als de motor zijn katalysatorgassen niet op de juiste wijze kan afvoeren kan dit belangrijke gevolgen hebben voor de prestaties van de auto.

WERKPLAATS AFSPRAAK

KATALYSATOR OFFERTE


Wat doet een katalysator?

De katalysator in een Renault verwijdert de schadelijke stoffen uit de uitlaatgassen. De uitlaatgassen worden gefilterd in de uitlaat zodat het percentage schadelijke uitlaatgassen wordt geminimaliseerd. De katalysator van een Renault is geďmpregneerd met edele metalen zoals rhodium en platina. Deze metalen bevinden zich in een roestvrijstalen omhulsel waar het filteren van de uitlaatgassen plaatsvindt.


Wanneer moet een katalysator worden vervangen?

Een katalysator moet direct vervangen worden als deze kapot is. Doorrijden met een kapotte katalysator is erg schadelijk voor het milieu maar je levert ook fors in op het motorvermogen. Bij een uitlaatgastest blijkt of de katalysator defect is. Vaak is het zo dat een kapotte katalysator het gevolg is van een ander defect. Breng je Renault naar een van onze vestigingen en onze technici zullen beide problemen voor je oplossen.


Wat als je de Renault katalysator niet tijdig vervangt?

De katalysator van een Renault kan een dusdanig hoge temperatuur krijgen dat deze kan wegbranden. Ook kan je een rammeling geluid horen tijdens het rijden wanneer het binnenwerk van de katalysator is losgeraakt. Omdat een kapotte katalysator vaak het gevolg is van een ander defect rijd je dus met minimaal twee defecte onderdelen. Vervang je de katalysator niet op tijd, dan is de kans groot dat je Renault meerdere mankementen gaat vertonen. En dat moet uiteraard voorkomen zien te worden.


Garantie op katalysator vervangen

Stam Renault heeft altijd het beste voorstel. Daarom werken wij met all-in prijzen en bieden wij standaard 12 maanden garantie op alle onderdelen en het uurloon. Mocht er dus onverhoopt toch iets mis zijn met de katalysator, kom dan gerust weer langs in onze werkplaats en wij repareren alles kosteloos.


Prijs katalysator vervangen

De katalysator vervangen bij Stam Renault is voordelig en vakkundig. Voordeel is dat Stam Renault altijd all-in prijzen hanteert. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Geen extra kosten maar altijd een lage prijs. Dat biedt Stam Renault aan al haar klanten.

WERKPLAATS AFSPRAAK

KATALYSATOR OFFERTE

 Stam Renault voorraad en occasions

Een nieuwe auto moet volledig passen bij uw wensen. Heeft u vragen? Wij helpen u graag bij uw zoektocht.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!