Ampere: Een Voorloper in de Revolutie van de Renault Group

Wij zijn verheugd om Ampere te presenteren, de kern van de vernieuwing binnen de Renault Group. Ampere richt zich op het ontwikkelen, ontwerpen en produceren van elektrische voertuigen (EV) en bijbehorende software. Deze elektrische personenauto's zullen onder de gerenommeerde merknaam Renault op de Europese markt verschijnen.

Pioniers in Elektrische Mobiliteit

- Met succesvolle carve-out op 1 november 2023, is Ampere niet alleen een autonoom bedrijf geworden, maar ook de eerste Europese onderneming die zich volledig richt op EV's en software, met een scherp oog voor nul-emissie en softwareontwikkeling.
- Ampere omvat 11.000 werknemers, waaronder 35% ingenieurs, en kenmerkt zich door robuuste troeven zoals EV-gerichte platforms, een geïntegreerd industrieel ecosysteem en een aantrekkelijk productaanbod.

Een Groeiverhaal van Innovatie

  • Het streven naar EV/ICE-prijspariteit vóór de concurrentie is vastgelegd in een helder stappenplan voor kostenreductie van 40% tegen 2027/2028 tussen de eerste en tweede generatie elektrische voertuigen uit het C-segment.
  • In het hart van de Europese markt zal Ampere tegen 2031 een productportfolio van zeven voertuigen lanceren, waaronder Megane E-Tech Electric, Scenic E-Tech Electric, Renault 5, Renault 4, Twingo Legend, en twee extra voertuigen. Dit omvat ook uitbreidingen naar andere merken en partners zoals Alpine, Nissan en Mitsubishi Motors, om op maat gemaakte EV-klantreizen te bieden.

Renault Twingo “Legend” Een Baanbrekende Stap in Elektrische Voertuigen

De Renault Twingo Legend, een aanstaand voertuig binnen Renaults elektrische autoportfolio, staat symbool voor vooruitstrevende innovatie en vooruitgang. Dit model belooft een unieke combinatie van geavanceerde technologieën en hoogwaardig design te bieden. Het specifieke detail en de exacte kenmerken van de Legend zijn nog niet publiekelijk beschikbaar, aangezien het waarschijnlijk een toekomstig model is dat momenteel in ontwikkeling is of als concept wordt overwogen. Het staat gepland om gelanceerd te worden als onderdeel van het productportfolio van Ampere tegen 2031. Dit model, naast andere indrukwekkende voertuigen zoals Megane E-Tech en Scenic E-Tech, vertegenwoordigt een nieuwe stap in de evolutie van elektrische voertuigen voor Renault, en belooft een unieke combinatie van functionaliteit, technologische vooruitgang en iconisch design.

ONTDEK DE TWINGO LEGEND

HOUD MIJ OP DE HOOGTE

Technologie, Innovatie en Samenwerkingsverbanden:
- Ampere benut 35% van zijn ingenieurs, waarvan 1.800 toonaangevende talenten gespecialiseerd zijn in softwareontwikkeling en systeemengineering voor technologische innovaties.
- De samenwerkingen met Google en Qualcomm Technologies markeren een unieke horizontale aanpak, gericht op tijds- en kostenbesparing en het aanbieden van topoplossingen op de markt. De verwachting van de eerste Software-Defined-Vehicle (SDV) in 2026 is een veelbelovende stap voorwaarts.

Duurzaamheid en Bedrijfsethiek:

  • De stevige basis van Ampere rust op de steun van de Renault Group en hun gezamenlijke initiatief ElectriCity, gericht op een geografisch compact industrieel ecosysteem met hoge productiviteit en minimale CO2-uitstoot.
  • Ampere prijst zichzelf als ESG-native, gerangschikt als nummer 1 door Sustainalytics in de automobielsector. Hun zero-emissie doelstelling voor 2035 en de introductie van ElectriCity in 2025 getuigen van hun inzet voor duurzame normen en transparantie binnen het bedrijf en de gehele toeleveringsketen.

Dankzij deze gedegen aanpak en voortdurende innovatie belooft Ampere een interessante toekomst te bieden. Stam kijkt vol verwachting uit naar de indrukwekkende impact van Ampere op de wereld van elektrische mobiliteit!

  
  
  

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!