Nieuwe Renault Austral: zichtbare kwaliteit vanaf de eerste aanblik

Nieuwe Renault Austral geeft zijn geheimen verder prijs en laat zien hoeveel zorg er is besteed aan de afwerking van zijn interieur. Design, materiaalkeuze, assemblage... Nieuwe Renault Austral dompelt zijn inzittenden onder in een moderne en verfijnde cocon.


De design- en ontwikkelingsteams van Renault hebben alles in het werk gesteld om het kwaliteitsniveau direct te zien. Alle contactzones werden subtiel bewerkt om ze aangenaam en zacht te laten aanvoelen. De materialen werden met de grootste zorg gekozen om de nadruk te leggen op de afwerking, die van bij de eerste aanblik verfijnd en zichtbaar is.

Francois FARION, Designverantwoordelijke kleuren en materialen van het merk Renault

“Voor onze nieuwe Renault Austral hebben we de materialen zorgvuldig geselecteerd en hebben we bijzondere zorg besteed aan de productie, zoals de afwerking met echt hout volgens de Japanse ‘Maki-e’-methode.”

EEN ELEGANT DASHBOARD, GESTRUCTUREERD IN HORIZONTALE NIVEAUS

Het bovenste gedeelte van het dashboard, dat geen kap meer heeft, is afgewerkt met een matte bekleding met schuimvulling die erg zacht aanvoelt. De lichtband loopt door tot in de deurpanelen en draagt zo bij tot de krachtigere visuele perceptie. Het interieur werd bovendien verfraaid met verfijnde materialen, zoals echt hout behandeld volgens de Japanse ‘Maki-e’-methode. Bij die meubeltechniek worden met een doek verschillende lagen metaalpigmenten aangebracht op het hout, waardoor de nerven van het hout meer tot uiting komen. Deze behandeling zorgt ervoor dat de korrel en het natuurlijke reliëf van het hout behouden blijven. Tot slot omhult een elegante sierlijst in gesatineerd chroom zorgvuldig het horizontale ventilatierooster.

DEURPANELEN MET SCHUIMAFWERKING

De voor- en achterdeurpanelen, die in het verlengde van het dashboard liggen, kregen bovenaan een schuimafwerking. Ze hebben dezelfde sierlijsten en afwerkingen voor nog meer verfijning, ongeacht de plaats van de inzittenden. De bekleding van de stoelen is in de Techno-versie subtiel verlicht van zwart naar lichtgrijs, gecombineerd met synderme (fijnkorrelige synthetische bekleding) zorgt voor een onmiskenbaar vleugje elegantie.

SLIMME HANDSTEUN

De comfortabele middenconsole omvat een handsteun afgewerkt met gesatineerd chroom en een fijnkorrelige bekleding die aangenaam aanvoelt. Zijn design, geïnspireerd op de luchtvaart- en horlogewereld, stelt precisie centraal. Wanneer hij wordt verschoven, laat hij een geklik horen dat aansluit bij dat van de draaiknop op een kluis. Zo getuigt hij van een bijzondere aandacht voor details.

[SAVE THE DATE – 8 MAART 2022]

Nieuwe Renault Austral wordt in digitale wereldpremière onthuld op dinsdag 8 maart 2022 om 09.30 uur Parijse tijd.

MEER INFORMATIE

Houd mij op de hoogte

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!