Persbericht 19 augustus 2019

Boswachter Joris rijdt vanaf nu in een échte groene auto

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: de herkenbare groene auto’s van Utrechts Landschap. Hoe kan het dan zo zijn dat boswachter Joris nu pas voor het eerst in een échte groene auto rijdt?

Goed voor de natuur

Voortaan rijdt Joris Hellevoort in een volledig elektrische auto. Dit is minder belastend voor de natuur en pas écht groen. De auto van Joris stoot geen CO2 uit en maakt minder lawaai dan een auto die op brandstof rijdt. De natuur wordt hierdoor minder verstoord.

Verduurzaming wagenpark

Utrechts Landschap is vanaf 2018 al bezig met het verduurzamen van het wagenpark. Wanneer een auto afgeschreven, defect is of wanneer er sprake is van uitbreiding, wordt er gezocht naar de meest duurzame optie. Per situatie wordt er afgewogen of Utrechts Landschap voor volledig elektrisch, hybride benzine-elektrisch, groengas of blauwe diesel kiest. Zo zijn er ook al twee Boa’s van Utrechts Landschap die in hybride auto’s rondrijden.

De beste actieradius van het moment

Samen met Stam Renault dealers is er gezocht naar het beste bedrijfsvoertuig voor de boswachters van Utrechts Landschap. Hier is de Renault Kangoo Z.E. uitgekomen. De batterij die onderdeel is van de Renault Kangoo Z.E. geeft een actieradius van 200 kilometer. Dat is voor een elektrische bedrijfswagen de hoogst haalbare actieradius die momenteel beschikbaar is in Nederland.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. We zijn in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 600 vrijwilligers, 27.500 Beschermers en 65 Bedrijfsvrienden.
Onze natuur en erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor altijd. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en Kasteel Loenersloot.


✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!