Laatste teaser van nieuwe suv

De nieuwe Renault Austral: een atletische en technologische SUV

In de aanloop naar de digitale wereldpremière van de nieuwe Renault Austral op 8 maart 2022 toont het Franse merk een laatste teaser van de nieuwe SUV.
Na de beelden van een gecamoufleerd testmodel en een glimp van het stijlvolle interieur geeft Renault nu een ontwerpschets vrij.De volledig nieuwe Renault Austral is atletisch, sensueel en technologisch doordacht en biedt daarbij alle typische SUV-kenmerken. De ontwerpers streefden naar een model met een sterke persoonlijkheid die elegantie en kracht combineert en tegelijkertijd de vernieuwing van het merk weerspiegelt te midden van zijn ‘Renaulution’.

ALLE SUV-KENMERKEN

De nieuwe Renault Austral heeft een zeer moderne uitstraling. De grote wielen accentueren zijn gespierde silhouet met de motorkaplijn dicht bij de wielkasten. Het is een succesvolle manier om een auto kracht en karakter mee te geven. De Austral biedt ook alles wat van een SUV wordt verwacht: contrasterende skidplates, zijdelingse beschermdelen, een hoge rijpositie en hoge taillelijn helpen allemaal om inzittenden veilig te houden.

Agneta Dahlgren, Renault Design Project Director: “We hebben het exterieur van de nieuwe Austral ontworpen op basis van de nieuwe ‘sensual tech’-taal van Renault. Het resultaat is een combinatie van royale vormen, gebogen schouders, geprononceerde zijkanten en subtiele, technische details die het onderscheidende ontwerp versterken, zoals de hightech verlichting.”

ASSERTIEF FRONT EN ONDERSCHEIDENDE LICHTSIGNATUUR

De voorzijde van de nieuwe Renault Austral combineert levendigheid met verfijning. De verchroomde, horizontale lijn snijdt langs de bovenzijde van de grote, geblokte grille en strekt zich uit tot aan de koplampen. Dit designelement versterkt de visuele grootte van de voorzijde en zorgt tegelijkertijd voor een elegante twist. Het nieuwe, centraal geplaatste ‘Nouvel R’ merklogo van Renault bevestigt de moderne persoonlijkheid van de SUV.

De verlichting van de nieuwe Austral, volledig bestaande uit LED’s, is opvallend eigentijds. Zoals bij alle Renault modellen wordt de voorzijde gekenmerkt door de C-vormige lichtsignatuur. De geüpdatete signatuur geeft het model een technologische uitstraling, draagt bij aan zijn persoonlijkheid en versterkt het atletische ontwerp.

ONGEKENDE PROPORTIES EN AERODYNAMICA

De proporties van nieuwe Renault Austral zorgen voor een ruim, robuust en sportief gevoel, wat wordt benadrukt door de hoek van de achterruit. De geprononceerde bovenzijden van de wielkasten geven het voertuig extra ‘body’. Aan de zijkant loopt een karakterlijn schuin naar beneden richting de wielen, wat de structuur en dynamiek van het silhouet versterkt.

De gepolijste, roestvrijstalen omlijsting aan de bovenzijde van de zijruiten voegt intensiteit toe aan de aflopende daklijn en glazen oppervlakken, waarbij een dynamische curve naar de achterklep loopt. De centrale en zijdelingse luchtinlaten in de voorbumper, de daklijn en het lijnenspel over de gebeeldhouwde flanken versterken de visuele, aerodynamische efficiëntie.

De digitale wereldpremière van de volledig nieuwe Renault Austral vindt plaats op dinsdag 8 maart 2022 om 09.30 uur.

MEER INFORMATIE

Houd mij op de hoogte

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!