De volledig nieuwe Renault Austral: de ‘Nouvelle Vague’ tech SUV

Renault introduceert een volledig nieuwe, ambitieuze SUV: de Austral. Met dit model wil Renault zijn wereldwijde positie in het C-segment – het belangrijkste van de automarkt – versterken. Renault startte een nieuw offensief in dit segment met de Arkana en nieuwe Megane E-Tech electric, dat nu een vervolg krijgt met de nieuwe Austral. Het zijn allemaal uiterst moderne auto’s onder het motto ‘cars for living’. Met deze ‘Nouvelle Vague’ modellen brengt Renault echte moderniteit in de auto-industrie, met een sterke focus op technologie, schone energie en service.

De Austral past perfect in het strategische plan ‘Renaulution’ van Renault Group. Zijn naam roept associaties op met de grote, open ruimte van het zuiden en onbeperkte mogelijkheden. Dat laatste is ook onderdeel van het DNA van het merk: Renault is een warm, uitnodigend en modern merk dat klanten een optimale ervaring bied

De Renault Austral is een echte SUV, maar hij oogt ook atletisch, sensueel en technologisch. Voor het eerst komt Renault ook met een exclusieve, sportief uitgevoerde topversie – de Esprit Alpine – die voorzien is van aantrekkelijke, dynamisch ogende designdetails.

Het elegante, hightech interieur van de Austral biedt een comfort dat de gezinsauto’s van Renault al sinds mensenheugenis kenmerkt. Het hoogtepunt in het riante en uitnodigende interieur is het OpenR-scherm, dat zowel het instrumentenpaneel weergeeft als de navigatie- en multimediasystemen met de beste Google-apps en -diensten. De twee 12-inch beeldschermen en de 9,3-inch head-up display hebben samen een oppervlakte van bijna een vierkante meter en zorgen voor een intuïtieve, meeslepende en verbonden gebruikservaring.

De Renault Austral is verder voorzien van een bijzonder moderne uitrusting met onder meer 32 rijassistentiesystemen (ADAS), MULTI-SENSE-instellingen en de nieuwste vierwielbesturing, 4CONTROL Advanced. Elke praktische, proactieve en intelligente technologische voorziening is bedoeld om het comfort, het rijplezier en de veiligheid verder te verhogen.

Als eerste model van Renault dat is gebaseerd op de derde generatie van het CMF-CD-platform – gezamenlijk door de merken van de Alliantie ontwikkeld – wordt de Austral aangedreven door de nieuwste en krachtigere versie van het volledig hybride E-Tech-systeem of met 48V ‘Mild Hybrid’ benzinemotoren en is er zowel particulier als zakelijk altijd een passende keuze.

De Renault Austral wordt geproduceerd in de ultramoderne fabriek in Palencia, Spanje. Daar ondergaat elk exemplaar grondige kwaliteitscontroles na elke fase van de productie. Van de materiaalkeuze tot de controle van elke functie, van de assemblage tot de lakkwaliteit – niets wordt aan het toeval overgelaten. Kwaliteit en duurzaamheid waren ook leidend tijdens de ontwikkeling van de auto, die is getoetst aan bijna duizend criteria, van zowel de experts van Renault zelf als van klantenpanels.

Vanaf medio 2022 neemt Renault bestellingen voor de Austral aan en de levering begint in het najaar.

“De Renault Austral is de perfecte SUV voor het C-segment en laat zien waartoe Renault in staat is.”
– Luca de Meo, CEO of Renault.

Ontdek meer over de Austral.

MEER INFORMATIE

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!