De zesde generatie van de Renault Espace wordt komend voorjaar onthuld

Bij Renault werd het al snel duidelijk dat voor de nieuwe generatie vijf- en zevenzits SUV van Renault  de naam Espace de meest voor de hand liggende keuze zou zijn, een naam die zowel in als buiten Europa zeer bekend is.

De Nieuwe Renault Espace 

Elke generatie Renault Espace is geëvolueerd om te voldoen aan de verwachtingen van de klant en zichzelf te positioneren als een auto van zijn tijd. Dit jaar start een nieuw hoofdstuk waarin de Espace de revitalisatie van het merk Renault belichaamt. Het nieuwe model treedt in de voetsporen van de vorige generaties en blijft trouw aan typische Espace kenmerken. Het betreft een topklassemodel dat vooral comfortabel en innovatief is.

De nieuwe Espace is gebaseerd op het CMF-CD-platform van de Alliantie en biedt plaats aan maximaal zeven inzittenden in een auto die is ontworpen voor lange reizen. De nieuwe Renault Espace beleeft in het voorjaar van 2023 zijn wereldpremière. Ontdek meer over de nieuwe Espace of blijf op de hoogte.

MEER INFORMATIE

BLIJF OP DE HOOGTE


 40 jaar geschiedenis van de Renault Espace

Van een revolutie tot een visie: de Renault Espace is vaak geïmiteerd, maar nooit geëvenaard. Zijn iconische naam roept direct emoties op. Alle vijf generaties hebben in de afgelopen veertig jaar met succes ingespeeld op de veranderende wereld met steeds weer nieuwe verwachtingen van klanten en sociale normen. Elke generatie bracht iets anders, iets nieuws, en steeds weer baarde hij opzien met zijn ruimte, comfort en rijgedrag. Wat de volgende generatie gaat brengen weten we in het voorjaar van dit jaar. 

 1983: DE EERSTE ESPACE, ‘DE WEG NAAR INNOVATIE’

  • In 1983 zette Renault de Europese automarkt op zijn kop met de onthulling van de eerste Multi Purpose Vehicle (MPV). Renault brak met zijn alfanumerieke naamgevingsstrategie en besloot deze UDO (Unidentified Driving Object) Espace te noemen.

1991: DE ESPACE II, ‘DE BESTE PLEK OP AARDE IS IN DE RUIMTE/DE ESPACE’

  • De Renault Espace werd een sociaal fenomeen en zijn populariteit groeide enorm. Dankzij de tweede generatie van de Espace, een volwassener versie van zijn voorganger, raakten steeds meer mensen bekend met de naam.

1996: DE ESPACE III, ‘WAT ALS DE ESPACE STAAT VOOR ECHTE LUXE?’

  • De zeer populaire Renault Espace werd bijna een generieke term voor MPV’s, het segment dat het was begonnen en bleef domineren. Je kon kiezen voor de vijfpersoonsversie of voor de – 27 cm langere – zevenzitter, genaamd Grand Espace.

2002: DE ESPACE IV, DE NIEUWSTE MPV

  • Dankzij een grotere spoorbreedte, toegenomen buitenafmetingen en strakkere lijnen zette de vierde generatie Renault Espace opnieuw de toon in het MPV-segment. De naam Espace paste heel goed bij deze gezinsauto, omdat hij ruimer was dan zijn concurrenten.

2015: DE ESPACE V, ‘MAAK JE TIJD GEWELDIG’

  • Deze generatie, die werd onthuld op de Autosalon van Parijs in 2014, bewees dat de Espace in staat was om met zijn tijd mee te gaan. Technologische hoogstandjes waren het MULTI-SENSE-systeem en vierwielbesturing 4CONTROL.

DE ESPACE VI, DE NIEUWE GROTE SUV

  • De zesde generatie Espace gaat mee met zijn tijd en is een grote gezins-SUV die verkrijgbaar is als vijf- en als zevenzitter. Hij begint een nieuw hoofdstuk in het Espace-verhaal en weerspiegelt de transformatie van het merk Renault, terwijl hij net als zijn voorgangers comfort, innovaties en een hoogwaardige uitrusting biedt. Het interieur van de auto biedt alle kenmerken die horen bij de naam Espace. Als het op lange reizen aankomt, is de nieuwe Espace opnieuw een perfecte keuze.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!