Nieuwe Renault Kangoo uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2022’

De nieuwe Renault Kangoo is uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2022’ (IVOTY). De vooruitstrevende bedrijfswagen werd tot winnaar uitgeroepen door een internationale jury van 24 bedrijfswagenjournalisten. De Kangoo wordt vooral geroemd om zijn efficiëntie, veiligheid, duurzaamheid en milieunormen. Het is de vierde keer dat Renault de IVOTY-prijs in de wacht sleept.

De IVOTY 2022-award 

De IVOTY 2022-award werd uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst op de Solutrans 2021-beurs in Lyon. Marc Sutcliffe, SVP Light Commercial Vehicle Business Unit bij Renault Group, ontving de prestigieuze prijs uit handen van juryvoorzitter Jarlath Sweeney. De IVOTY is de belangrijkste onderscheiding die in Europa aan een lichte bedrijfswagen wordt toegekend. De winnaar wordt gekozen door een internationale jury van 24 vooraanstaande bedrijfswagenjournalisten. De belangrijkste criteria voor de toekenning van de award zijn efficiëntie, veiligheid, duurzaamheid en milieunormen.

Van de veertien genomineerde bedrijfswagens van elf verschillende merken was de jury het meeste onder de indruk van de nieuwe generatie Kangoo, die de overwinning deelt met de Mercedes-Benz Citan die gebruikmaakt van de techniek en het platform van de Renault Kangoo. Het is de vierde keer dat een Renault bedrijfswagen wordt uitgeroepen tot International Van of the Year. Eerder werd de onderscheiding toegekend aan de Master (1998), Trafic (2002) en Kangoo Z.E. (2012).

“Ik wil de volledige jury bedanken voor het verkiezen van de nieuwe Renault Kangoo tot ‘International Van of the Year 2022’. Deze prijs, die veel voor Renault betekent, maakt onze teams bijzonder trots. Het is een beloning voor hun inspanningen om een bedrijfswagen te ontwikkelen die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en waarvan de unieke innovaties het dagelijkse leven van onze klanten prettiger maakt. Deze prestigieuze prijs is de nieuwste erkenning van de 120 jaar innovatie en kennis van Renault op het gebied van lichte bedrijfswagens”, aldus Mark Sutcliffe.

Nu in de showroom! Bekijk de nieuwe Kangoo bij de Stam Renault vestiging in Utrecht

Plan afspraak

   

Nieuwe Kangoo, de innovatieve bedrijfswagen

De nieuwe Renault Kangoo, beschikbaar in Nederland vanaf € 16.790, is vooral gericht op wagenparken, vaklui en ondernemers met hoge eisen en die op zoek zijn naar een bedrijfswagen die perfect aansluit op hun zakelijke behoeften met behulp van de nieuwste technologie en innovaties. De vooruitstrevende Kangoo met een atletische en dynamische stijl wordt gekenmerkt door:

  • De baanbrekende ‘Open Sesame by Renault’ (Deze versie is door belastingtechnische regels in Nederland niet verkrijgbaar.) voor extra gemakkelijk in- en uitladen. Dankzij het ontbreken van de B-stijl heeft de Renault Kangoo de grootste laadopening in zijn segment met een breedte van 1,45 meter. Een andere innovatieve voorziening is het ‘Easy Inside Rack’: het uitschuifbaar rek om lange voorwerpen hoog in de laadruimte veilig te vervoeren.
  • De beste kenmerken in zijn klasse: de standaardversie biedt een laadvolume van 3,9 m3, een maximum laadvermogen van 600 kg (optioneel tot 800 kg) en een maximum trekgewicht van 1.500 kg.
  • Een modern, verfijnd en ergonomisch interieur met verbeterd comfort, 60 liter opbergruimte en optionele zitplaatsen voor maximaal drie volwassenen voorin. Bij deze configuratie kan de cabine worden omgetoverd tot een mobiel kantoor door de middelste rugleuning neer te klappen.
  • Ultramoderne connectiviteit met het nieuwe Renault EASY LINK multimediasysteem met 8-inch touchscreen, smartphone dockingstation, draadloze lader van 15W, twee USB- en twee 12V-aansluitingen en de Renault handsfree-card voor een eenvoudige toegang.
  • Twaalf rijhulpsystemen (ADAS) van de laatste generatie, waaronder Permanent Rear View Assist, Active Emergency Braking, Trailer Swing Assist en de Motorway and Trafic Companion die Adaptive Cruise Control met Lane Keeping Assist combineert.
  • Een reeks efficiënte 1.3 TCe benzine- en 1.5 Blue dCi-dieselmotoren, verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of EDC-automaat met zeven versnellingen. Ook beschikbaar met keuze uit twee Ecoleader-motoren met een gemiddeld brandstofverbruik (WLTP) van 4,8 l/100 km voor de diesel- en 6,1 l/100 km voor de benzineversie.
In het voorjaar van 2022 wordt de volledig elektrische variant van de Renault Kangoo aan het aanbod toegevoegd en later volgt ook de verlengde versie.

Plan een afspraak met de bedrijfswagenadviseur en bekijk de nieuwe Kangoo in Utrecht.

Plan afspraak

* De full-kitting methode zorgt ervoor dat onderdelen automatisch gesorteerd en getransporteerd worden naar het einde van de productielijn met het gebruik van draadgeleide trolleys.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!