Persbericht 9 november 2018

Renault Clio door de jaren heen 

De Renault Clio is ‘s werelds bestverkochte Franse auto en heeft al twee keer de prijs gewonnen van ‘Auto van het Jaar’. Wist je dat het model in 1990 werd gelanceerd en sindsdien een gigantische transformatie is doorgegaan? En dat de Clio nu zelfs een eigen liedje heeft: Renault Clio? Lees snel verder en ontdek alles over de Renault Clio. 

Renault Clio: ‘Auto van het Jaar’

Weet je nog, de iconische Renault 5? In 1990 lanceerde Renault de Clio als opvolger van dit model. Het kleine formaat maakte dit model de ideale stadsauto. Niet alleen Renault was overtuigd van dit nieuwe model: in 1991 besloten 59 autojournalisten uit 23 landen dat de Renault Clio het best presteerde op de criteria design, comfort, veiligheid, verbruik, rijeigenschappen, prestatie, functionaliteit, milieubelasting en de prijs. Dit zorgde ervoor dat de Renault Clio in 1991 de titel ‘Auto van het Jaar’ in de wacht sleepte en als grote winnaar uit de test kwam. In 2006 lukte het opnieuw en werd de Renault Clio III weer uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar’. 

Een Renault Clio voor iedereen

Langzamerhand veranderde de Renault Clio in een moderne en zeer gewilde auto. In het voorjaar van 1998 kwam de nieuwe Renault Clio II opde markt, gevolgd door de Renault Clio III in 2005. Voor de Clio-rijder die iets meer ruimte inde kofferbak nodig heeft, kwam er in 2008 de Renault Clio Estate. De vierde en huidigegeneratie Renault Clio verscheen in 2012. De Renault Clio IV was het eerste model dat de nieuwe visuele identiteit van Renault overnam. 

  
 
Het sportmodel: Renault Clio R.S.

Aangezien Renault voortdurend toegewijd is aan sportiviteit op de weg, het circuit en in de rallysport, besloot Renault om bij elke generatie Clio ook een R.S.-model uit te brengen. Renault Sport ontwikkelde sportieve modellen met steeds krachtigere motoren. Denk bijvoorbeeld aan de vroegere Clio S, Clio RSI, Clio 16V en de zeldzame Clio Williams, maar ook aan het topmodel Clio V6 met achterwielaandrijving. De nieuwste modellen doen het hart van menig sportieve autoliefhebber sneller kloppen: dit zijn de Clio IV R.S. en de Clio IV R.S.-Trophy, die in 2013 en 2015 werden uitgebracht. 

#Cliofan

Niet alleen wij zijn fan van dit model, ook onze community is enthousiast! Dit Instagram-account is toch wel het delen waard: @cliors197. Dit account staat dan ook helemaal vol met prachtige ‘Clio R.S. foto’s’! 

                                                                                                       
Wist je dat…

…er meer dan 13 miljoen Renault Clio’s zijn verkocht wereldwijd? 

…de Renault Clio in Japan onder de naam ‘Renault Lutécia’ verkocht wordt omdat de fabrikant Honda de rechten bezit voor de naam ‘Clio’? 

… Renault sinds de komst van de eerste Renault Clio zijn modellen een naam in plaats van een nummer gaf om de auto’s zo meer persoonlijkheid te geven? 

…er enige twijfel bestaat over de naam van de Renault Clio? Sommige denken dat Clio vernoemd is naar één van de 9 muzes uit de Griekse mythologie anderen denken dat het een verbastering van Cleopatra is? 

…de Renault Clio door de jaren heen met 35 centimeter gegroeid is? De Renault Clio I was 3,71 meter lang, maar na verschillende generaties is het huidige model nu 4,06 meter. 

….de Renault Clio Cup een toerwagenkampioenschap is voor Renault Clio’s en sinds 1991? Dit is een onderdeel van Renault Sport. 

… er een Renault Clio-song is? Deze is gemaakt door Noorderlicht. Luister hem nu! 

De Renault Clio is officieel de bestverkochte auto van Nederland van 2017. Zal dit komen door het prachtige design of juist door de vele mogelijkheden van de uitrusting of een combinatie ervan? Ben jij ook zo benieuwd naar de Renault Clio?

BEKIJK CLIO

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!