Renault elektrificeert IAA Transportation Motorshow in Hannover

 • Renault presenteert expertise op het gebied van volledig elektrische bedrijfswagens op de IAA Transportation-bedrijfsautobeurs in Hannover
 • Onthulling van gloednieuwe Trafic E-Tech electric, de nieuwste toevoeging aan het gamma volledig elektrische bedrijfswagens
 • In navolging van de Hippie Caviar Hotel presenteert Renault de Hippie Caviar Motel, gebouwd op basis van de Kangoo E-Tech electric

Renault is blij weer groots aanwezig te zijn op de IAA Transportation-bedrijfsautobeurs in Hannover, vier jaar na de laatste editie. Op zijn stand toont Renault zijn expertise op het gebied van volledig elektrische bedrijfswagens.

Renault betrad het segment 10 jaar geleden met de volledig elektrische Renault Kangoo, die in hetzelfde jaar (2011) werd uitgeroepen tot ‘International Van of the Year’, een prestatie die geen enkele andere bedrijfswagen ooit had geleverd.

De Renault Master, die zich met meer dan 3 miljoen verkochte eenheden sinds 1980 de op een na meest verkochte bestelwagen mag noemen, is ook al langer dan vijf jaar verkrijgbaar als volledig elektrische versie. Mede dankzij dit model mag Renault zich al jaren marktleider in elektrische bedrijfswagens noemen.

Trafic E-Tech electric

Vandaag presenteert Renault de Trafic E-Tech electric, de eerste volledig elektrische versie van de absolute verkooptopper Renault Trafic. Net als bij de andere elektrische bedrijfswagens in het gamma geldt dat er geen compromissen zijn gedaan in vergelijking met de versies met een verbrandingsmotor – de Trafic E-Tech electric biedt dezelfde mate van bruikbaarheid en verscheidenheid.

De Renault Trafic E-Tech electric levert dezelfde kwaliteiten als het model waarop deze is gebaseerd. Met meer dan 2,2 miljoen verkochte exemplaren in meer dan 50 landen wereldwijd sinds 1980 is het zelfs de op twee na meest verkochte lichte bedrijfswagen in Europa.

Dankzij zijn grote laadvermogen, hoge niveau van modulariteit en ruime keuze aan verschillende varianten is de Renault Trafic E-Tech electric de ideale bedrijfswagen. Bovendien beschikt hij over nieuwe veiligheidsvoorzieningen, een modern multimediasysteem en een uitgebreid aanbod aandrijflijnen.

Gebleven zijn ook de vele opbergmogelijkheden en een lengte die onovertroffen is in zijn klasse, evenals de mogelijkheden om de Renault Trafic E-Tech electric naar eigen wens aan te passen:

 • Hij is 5,08 m of 5,48 m lang en 1,967 m of 2,498 m hoog.
 • Het laadvolume (in bestelwagenuitvoering) varieert van 5,8 m3 tot 8,9 m3.
 • Beschikbaar als platform cabine.
 • De laadlengte kan oplopen tot 4,15 m (op de verlengde L2-versie met het slimme doorlaadluik).
 • Hij wordt geleverd met een 90 kW (120 pk) elektromotor met een trekvermogen van 750 kg en kan tot 1,1 ton vervoeren.
 • De 52 kW-batterij heeft een bereik van 240 km1 WLTP
 • Om de batterij op te laden biedt de Trafic E-Tech electric keuze uit 3 soorten boordladers:
 • 1-fase 7,4 kW AC-boordlader, geschikt voor uiteenlopende laadpunten
 • 22 kW DC-lader voor snelladen bij openbare laadpunten
 • Een optionele 50 kW DC-boordlader voor snelladen langs snelwegen
  

Hippie Caviar Motel

Vorig jaar onthulde Renault een model dat rechtstreeks geďnspireerd is op de Trafic, de Hippie Caviar Hotel, om de honger naar avontuurlijke reizen te stillen, met het beste van twee werelden om idyllische

Met de Hippie Caviar Motel conceptauto onthult Renault nog een avontuurlijke vrijetijdsauto. Gebouwd op basis van de nieuwe Kangoo L2 E-Tech electric, is de Hippie Caviar Motel conceptauto een veilige haven op wielen, flexibel en dynamisch voor avonturiers en sportievelingen die op zoek naar avontuur en ruimte.

De Hippie Caviar Motel is een alleskunner die gemakkelijk flinke afstanden overbrugt dankzij zijn actieradius van 285 km*. De 90 kW (120 pk) elektromotor wordt gevoed door een 45kWh batterij waarmee je kunt snelladen tot 80 kW. In slechts 30 minuten opladen is het rijbereik met 170 kilometer1 uit te breiden.

De Hippie Caviar Motel is voorzien van slimme opbergmogelijkheden, zowel in als op de auto. Behalve handige dakrails om ski’s te vervoeren is de conceptauto ook voorzien van een enorm panoramisch zonnedak. Daarnaast kan de neerklapbare achterbank een handomdraai worden omgetoverd in een comfortabel bed.

De volledig elektrische showauto past perfect bij de strategie van Renault om de CO2-uitstoot over de gehele levenscyclus van een voertuig te verminderen. Niet alleen dankzij de volledig elektrische aandrijving, maar ook vanwege de milieuvriendelijke en recyclebare materialen die zijn gebruikt in het interieur.

Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws van Renault.

BLIJF OP DE HOOGTE

  
  
  

*Onder voorbehoud van certificering

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!