Persbericht 12 november 2020

Revolutie in bestelwagensegment: nieuwe Renault KANGOO en Renault EXPRESS

Renault onthult de geheel nieuwe KANGOO en de eveneens geheel nieuwe EXPRESS. Om te kunnen voldoen aan alle behoeften van klanten, komen beide modellen als lichte bedrijfswagen op de markt. De 2 nieuwe modellen vullen elkaar perfect aan en zijn te koop vanaf de lente van 2021.

Renault KANGOO als bestelwagen

De bedrijfswagenversie van de nieuwe, innovatieve en dynamisch vormgegeven Renault KANGOO is vooral gericht op ondernemers. De lichte bedrijfswagen biedt een oplossing op maat en is voorzien van de nieuwste technologie. Met de opvallende innovatie Easy Side Access* en Easy Inside Gallery zorgt de nieuwe KANGOO voor een revolutie op het gebied van toegang en beladen:

– Easy Side Access maakt in- en uitladen veel gemakkelijker, vooral in stadscentra, waar de parkeerruimte vaak beperkt is. Doordat de B-stijl ontbreekt, biedt de nieuwe KANGOO de breedste toegang via de zijkant van de gehele automarkt. De zijopening is 1.416 millimeter breed, het dubbele van de vorige KANGOO.*

– Easy Inside Gallery is een inschuifbare ‘verdieping’ die het mogelijk maakt om lange voorwerpen hoog in de auto te vervoeren, zodat de laadruimte op de vloer beschikbaar blijft voor andere voorwerpen.

De nieuwe KANGOO valt op door zijn gespierde uiterlijk. De voorzijde is volledig nieuw vormgegeven en afgewerkt met een verchroomde sierstrip tussen de grille en de bumper. De flanken en de schouderlijn hebben karakteristieke, gewelfde vormen. De nieuwe KANGOO oogt luxueuzer dan voorheen, met een verfijnde afwerking en verchroomde accenten. Het compleet nieuw ontworpen interieur omvat een horizontaal vormgegeven dashboard met talrijke opbergmogelijkheden De eveneens compleet nieuwe stoelen zijn duurzamer en bieden meer zitcomfort.

De nieuwe bedrijfswagen is optioneel uitgerust met het Renault EASY LINK multimedia- en navigatiesysteem en nieuwe rijhulpsystemen zoals de Rear View Assist, digitale binnenspiegel. Dit nieuwe systeem biedt uitstekend zicht op de situatie achter de auto in versies met een afgescheiden laadruimte. Andere nieuwe voorzieningen zijn Trailer Swing Assist, Brake Stability Control en AEBS Active Emergency Braking System.

Renault brengt de nieuwe KANGOO op de markt met keuze uit een ongekend aantal uit carrosserie- en motorvarianten. Hij is er in twee lengtematen en met handbediende en automatische transmissies, met benzine- en dieselmotoren én met een elektrische aandrijflijn. De laadcapaciteit varieert van 3,3 tot 3,9 m3*** in de standaardlengte en 4,2 tot 4,9 m3*** in de verlengde versie.

Renault EXPRESS als bestelwagen

De nieuwe Renault EXPRESS is een praktische en efficiënte bestelwagen. Deze is gericht op ondernemers en bedrijven met een klein tot groot wagenpark en voldoet met de beste prijs-prestatieverhouding aan alle basisbehoeften.

De nieuwe EXPRESS spreekt de designtaal van Renault en straalt daarmee moderne robuustheid uit. Het interieur met extra stevige stoelen biedt hoogwaardig comfort. Er is speciale aandacht besteed aan de opbergruimte en ergonomie. De EXPRESS biedt met 48 liter de meeste bergruimte voor kleine spullen in zijn segment en de laadruimte bedraagt 3,3 m³.

Ook de EXPRESS is optioneel uitgerust met het Renault EASY LINK multimedia- en navigatiesysteem en voorzien van assistentiesystemen zoals Rear View Assist, Blind Spot Warning en Front & Rear Park Assist.

KANGOO en EXPRESS: troeven van Renault Pro+

– Renault is al meer dan 120 jaar toonaangevend op de markt van lichte bedrijfswagens en stelt al zijn kennis en ervaring via Renault Pro+ ten dienste van ondernemers. Dat doet het in de vorm van aangepaste bedrijfswagens en diensten aan de wensen van de klant en een toegewijd wereldwijd netwerk van 650 vestigingen.

– Renault is sinds 1998 marktleider in het segment van bestelwagens en MPV’s en is dat dit jaar voor het 21e opeenvolgende jaar.

– Renault is ook voor het negende opeenvolgende jaar pionier en marktleider op de markt van elektrisch aangedreven lichte bedrijfswagens. Bijna één op elke twee verkochte elektrische lichte bedrijfswagens is een Renault. Sinds 2011 is de Renault Kangoo Z.E. de bestverkochte elektrische bedrijfswagen van Europa. Tot op heden zijn al meer dan 50.000 exemplaren van de KANGOO Z.E. verkocht.

– Tegen 2022 zijn van het gehele gamma van bestelwagens en MPV’s van Renault ook elektrische varianten leverbaar.

Lees meer over de elektrische modellen van Renault.

* De innovatie Easy Side Access kan op de Nederlandse markt niet worden aangeboden, omdat de KANGOO in deze configuratie niet beschikt over een tussenschot waardoor het model niet voldoet aan de fiscale regelgeving gesteld aan bedrijfswagens.

** De personenversie van de nieuwe KANGOO wordt niet op de Nederlandse markt aangeboden.

*** met Easy Side Access 

De personenversies van de nieuwe KANGOO, zoals afgebeeld hierboven wordt niet op de Nederlandse markt aangeboden

  
  

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!