Rijden met de Car of the Year 2024: De Renault Scenic E-Tech electric

De Renault Scenic E-Tech electric werd in september 2023 onthuld op de IAA Mobility in München en maakt het aanbod van elektrische Renault modellen in het C-segment compleet. De Scenic combineert elektrische aandrijving met praktische technologieën en een duurzamer ontwerp. Zo krijgt het DNA van de gezinsauto een nieuwe invulling, die past bij de uitdagingen van deze tijd. De Scenic E-Tech electric is ook de belichaming van de duurzame ontwikkelingsstrategie van Renault, waarbij rekening wordt gehouden met zowel het welzijn van de inzittenden als de planeet. De strategische, ontwerp- en technologische keuzes tijdens de ontwikkeling van de Scenic E-Tech electric zijn geroemd door specialisten. Zo is hij door de Europese COTY-jury uitgeroepen tot Car of the Year 2024, net als de eerste generatie Scenic in 1997!


De Scenic E-Tech electric is de nieuwe generatie ‘voiture à vivre’ voor het gezin

In 1996 zorgde de Renault Scénic als eerste compacte MPV uit Europa voor een revolutie op de automarkt. De naam stond voor ‘Safety Concept Embodied in a New Innovative Car’ en de auto zorgde voor een andere kijk op het concept van de gezinsauto. De Scénic was een ‘cocon’, die in de eerste plaats van binnenuit was ontworpen. Alle passagiers aan boord waren even belangrijk.

In 2024 herschrijft de Scenic E-Tech electric opnieuw de regels van de gezinsauto. Hij speelt in op veranderende reisgewoontes, nieuwe ambities op gebied van comfort en veiligheid, toenemende schaarste van grondstoffen en de noodzaak om emissie terug te dringen. Tegelijkertijd blijft zijn DNA behouden. Hij is nog steeds ontworpen als de eerste auto van een gezin, die kan worden gebruikt voor lange reizen en vakanties. Dat alles wel met een volledig elektrische aandrijflijn, met een WLTP-actieradius van 625 kilometer en een DC-laadcapaciteit tot 150 kW.

Het interieur van de Renault Scenic E-Tech electric is ontworpen voor comfort en welzijn voor alle inzittenden. Dankzij het elektrische platform biedt hij zeer veel interieurruimte ten opzichte van de buitenmaten. Dat is te danken aan de lange wielbasis van 2,78 meter, met de wielen zo veel mogelijk op de hoeken van de carrosserie. Ook de compacte batterij en de vlakke vloer dragen hier aan bij. De passagiers achterin hebben maar liefst 278 millimeter ruimte voor de knieën en de bagageruimte heeft een inhoud van 545 liter. Het innovatieve verduisterende Solarbay panoramadak en een slimme armsteun achterin maken het comfortpakket compleet. Het OpenR Link multimediasysteem is voorzien van ingebouwde Google-diensten en apps voor entertainment en informatie. Een uitzonderlijke samenwerking met artiest, componist en auteur Jean-Michel Jarre zorgt voor een unieke geluidsbeleving.

Elektrisch rijplezier

Bij de Renault Scenic E-Tech electric staat het plezier van elektrisch rijden voorop. Met een vermogen tot 160 kW (220 pk), compacte afmetingen en het AmpR Medium-platform biedt de Scenic E-Tech electric een dynamisch en wendbaar rijgedrag dat past bij iedere rit. Dankzij de 87 kWh batterij is de Scenic E-Tech electric ook een goede keuze voor wie veel lange afstanden aflegt. De mogelijkheid van snelladen voor alle uitvoeringen zorgt voor extra gemoedsrust. Daarnaast behoort ook AC-laden via een publiek laadpunt thuis of op het werk tot de mogelijkheden.

Lokaal geproduceerd in de Ampere-fabriek van ElectriCity in Douai

Net als de Renault Megane E-Tech electric en recent onthulde Renault 5 E-Tech electric wordt de nieuwe Scenic E-Tech electric in Frankrijk geproduceerd. Dat gebeurt in de fabriek van Ampere (de nieuwe divisie binnen Renault Group gespecialiseerd in elektrische auto’s en software) in Douai. Ook de elektromotor wordt in Frankrijk geproduceerd, in de Megafactory in Cléon. Daarmee is de Scenic E-Tech electric een symbool voor lokale en duurzame productie. De toeleveringsketen is bijzonder kort: 54% van de onderdelen (333 van de 613) zijn afkomstig van Franse toeleveranciers, waarvan de helft op minder dan 100 km van de fabriek is gevestigd.

Een duurzamere auto

Met de Scenic Vision conceptcar op de 2022 ChangeNOW Summit toonde Renault zijn visie op het creëren van duurzamere, visionaire modellen. Deze visie is omgezet in werkelijkheid. De nieuwe Renault Scenic E-Tech electric is de eerste volledig elektrische gezinsauto die duurzaam is ontworpen. Tot 24% van de toegepaste materialen voldoet aan de principes van een circulaire economie. Volgens de voorwaarden van EU-richtlijn 2005/64/EC is 90% van de massa – inclusief de batterij – industrieel te recyclen. Er wordt geen gebruik gemaakt van leder of zeldzame metalen voor de elektromotor. Tegen de trend in is de auto niet onnodig groot of zwaar, met een gewicht van slechts 1.850 kg tegenover een actieradius van 625 km.

Veel waar voor het geld

De Scenic E-Tech electric is te bestellen vanaf € 42.470. Het model is beschikbaar in vier uitrustingsniveaus, waaronder twee versies die in aanmerking komen voor SEPP-subsidie.

ONTDEK MEER

OFFERTE AANVRAGEN

Fabrice Cambolive, CEO van Renault: “In 1996 was de Scénic een nieuwe auto die de regels van een gezinsauto herschreef en moderniseerde. De nieuwe Scenic E-Tech electric volgt dezelfde weg. Net als het eerste model is hij uitgeroepen tot Car of the Year. Een erkenning die aantoont dat we de juiste keuzes hebben gemaakt. De Scenic is niet onnodig groot, zwaar of duur. Daarentegen levert hij wel volop actieradius, interieurruimte en handige functionaliteiten die passen bij ons ‘voitures à vivre’-DNA. De Scenic E-Tech electric is de belichaming van een praktische gezinsauto, geschikt voor lange afstanden en ontworpen met duurzaamheid in gedachte. Hij heeft alles in zich om elektrische auto’s in Europa bereikbaar te maken voor een breder publiek.”

Gilles Vidal, Vice-President Design van Renault: “De Scenic E-Tech electric is efficiënt en toegankelijk. Hij is zo ontworpen dat gezinnen vrij, veilig en verantwoord kunnen reizen. Bovendien belichaamt hij in alles de nieuwe designtaal van Renault. De rondingen staan voor een levendig merk waarbij de mens centraal staat, terwijl de scherpe lijnen samen met de hightech details aantonen dat de auto thuis is in een moderne en verbonden wereld.”

 


✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!