Persbericht 1 augustus 2017

SLEUTELKAART LEEG ... Wat nu?


Renault kwam als eerste automerk met de innovatieve sleutelkaart. Deze handige tool ter grootte van een creditcard past in elke jaszak, broekzak of handtas. Heel praktisch! De kaart heeft dezelfde functie als een traditionele sleutel, maar biedt daarnaast ook een aantal extraatjes. Zo kan je de ramen en het schuifdak van jouw auto automatisch sluiten, bepaalde functies bedienen, de handsfree mogelijkheden gebruiken en zelfs de lichten inschakelen om jouw auto terug te vinden wanneer hij op een donkere plaats geparkeerd staat.

Maar wat als jouw sleutelkaart het plots niet meer doet, hoewel je al alles geprobeerd hebt? Dan is de batterij misschien leeg … Maar geen nood: dankzij onze key tips blijf je plezier halen uit jouw Renault, alsof er helemaal niets aan de hand is.


WAT TE DOEN BIJ EEN LEGE BATTERIJ?


Je kan jouw auto nog altijd openen met de mechanische sleutel die in de kaart zit. Je hoeft die dus alleen uit de sleutelkaart te trekken. Sommige kaarten hebben een knop aan de zijkant. Druk op de knop, trek de sleutel uit de sleutelkaart en laat de knop weer los.
Zodra je de sleutel hebt, moet je alleen nog het sleutelgat vinden. Dat zit verborgen achter een klepje ter hoogte van de handgreep.

WAAR ZIT HET SLEUTELGAT?


Bij sommige auto's zit het sleutelgat verborgen achter een beschermklepje helemaal rechts van de handgreep. Bij andere auto's vindt je het slot dan weer in de handgreep.
Steek de sleutel in de gleuf onder de handgreep en wrik zo het klepje los om bij het sleutelgat te komen. Gebruik de sleutel als een traditionele sleutel. Steek de noodsleutel daarna terug in jouw sleutelkaart.
Heb je een auto met handsfree sleutelkaart? Steek de kaart dan in de kaartlezer om te kunnen vertrekken, dit is wel afhankelijk van het model, niet alle Renault modellen zijn voorzien van een kaartlezer. Denk eraan: bij een defect of een lege batterij kan je de handsfree functie niet gebruiken.

De batterij vervangen ...


Deze handeling moet met zorg gebeuren. Laat daarom de batterij van jouw sleutelkaart Bij Stam vervangen. De batterij zit in de kaart of onder een klepje, zoals je hiernaast ziet. Wanneer de batterij bijna leeg is, verschijnt in sommige auto's de boodschap ‘batterij sleutelkaart vervangen’ op het dashboard. Is dat bij jou ook het geval?  Maak dan meteen een afspraak bij Stam.


AFSPRAAK MAKEN

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!