Solutrans: Renault opent offensief met vier wereldpremieres

Bezoekers van Solutrans, de beurs voor professionals uit de sector van het weg- en stadsvervoer, kunnen op 16 november voor het eerst kennismaken met vier nieuwe bedrijfsvoertuigen van Renault. Ook zet het merk er zijn erkende expertise op het vlak van aanpassingen en conversies in de verf, zodat elke vakman bij Renault de juiste transportoplossing vindt voor zijn behoeften. Nieuwe mobiliteitsvormen, een cruciale uitdaging voor de wereld van vandaag en morgen, staan eveneens in de schijnwerpers: elektriciteit met nieuwe Kangoo E-Tech electric en Master E-Tech electric, en waterstof met Master H2-TECH prototype.

Vier wereldpremières

Renault zal bezoekers verwelkomen op een ruim ingerichte stand van 1.000 m2 in hal 4. Binnen zijn tentoongestelde gamma bedrijfsvoertuigen laat Renault het publiek voor het eerst exclusief kennismaken met:
  • Nieuwe Kangoo E-Tech electric, die in de lente van 2022 een bestseller zal vervangen die sinds zijn lancering in 2011 maar liefst 70.000 professionele klanten in Europa wist te verleiden. Nieuwe Kangoo E-Tech electric, geproduceerd in de Renault-fabriek van Maubeuge (Frankrijk), biedt een rijbereik van 300 kilometer over de WLTP-cyclusi om meer dan ooit in te spelen op de meeste dagelijkse behoeften van professionele klanten. Zijn motor van 90 kW, gevoed door een lithium-ionbatterij van 45 kWh, kan dankzij de optionele DC lader van 80 kW in 30 minuten tot 170 kilometer aan rijbereik bijladen.
  • Nieuwe Trafic, de volledig vernieuwde compacte bestelwagen, biedt in vergelijking met zijn voorganger een robuustere en dynamischere voorkant, een volledig hertekende cabine die zich nog slimmer en comfortabeler toont, nieuwe performante Blue dCi-motoren met 110 tot 170 pk en nieuwe technologieën aan boord ten dienste van informatie, connectiviteit en veiligheid.
  • Master E-Tech electric, de grote elektrische bestelwagen, beschikt over een nieuwe lithium-ionbatterij met een capaciteit van 52 kWh, die het rijbereik over de WLTP-cyclusi uitbreidt tot 195 kilometer. Zijn lader van 22 kW DC maakt het mogelijk om de batterij in 2 uur voor 80% op te laden. De commercialisering is gepland voor de lente van 2022.
  • Het prototype van Master chassis-cabine H2-TECH, dat de waterstoftechnologie aan boord en de conversiemogelijkheden op maat optimaliseert. Het voertuig biedt professionele gebruikers de mogelijkheid om volumineuze ladingen tot 19 m3 te vervoeren en maakt dankzij zijn rijbereik van ongeveer 250 kilometer* tal van intensieve toepassingen mogelijk.

Conversie-expert

Gesterkt door zijn nauwe samenwerking met maar liefst 63 erkende carrosseriebedrijven in Frankrijk en 400 erkende carrosseriebedrijven over de hele wereld, biedt Renault een oplossing op maat van elke professionele klant, ongeacht diens behoeften of sector.
Van de vijftien bedrijfsvoertuigen die op de Renault-stand worden voorgesteld, zijn er dertien omgebouwde voertuigen die stuk voor stuk getuigen van de beste knowhow van een Franse partner- carrosseriebedrijven.

Nieuwe mobiliteit in de kijker

Als pionier en expert op het gebied van elektrische mobiliteit is Renault sinds 2011 de onbetwiste marktleider op de Europese markt voor elektrische bedrijfsvoertuigen met Kangoo E-Tech electric.
En om in te spelen op de grotere behoefte aan rijbereik stelt Renault op zijn stand ook Master chassis-cabine H2-TECH voor. Dit prototype werd ontwikkeld door HYVIA, de joint venture tussen Renault en het Amerikaanse bedrijf Plug-Power, wereldleider in kant-en-klare waterstofoplossingen.

Een volledig en vernieuwd aanbod

De vijftien bedrijfsvoertuigen die u kunt ontdekken op de Solutrans-stand van Renault Pro+ zijn:
– Nieuwe Kangoo E-Tech electric
– Nieuwe Kangoo met Isberg-koeling
– Nieuwe Kangoo ‘Open Sesame by Renault’ met Sortimo-werkplaats
– Nieuwe Kangoo Renault Tech voor personen met beperkte mobiliteit
– Nieuwe Express pick-up, Kollé
– Nieuwe Express met ECP-koeling
– Nieuwe Trafic met werkplaats van SD Services / Renault Tech
– Nieuwe Trafic met verlengde cabine en werkplaats van Modul System
– Nieuwe Trafic ambulance, BSE
– Nieuwe Trafic platform-cabine met Cazaux-koeling
– Nieuwe Trafic met hoogwerker van Klubb
– Master E-Tech electric
– Master E-Tech electric chassis-cabine met laadbak van Cornut
– Master chassis-cabine H2-TECH prototype
– Show-car Hippie Caviar Hotel

Sinds 2003 ontwikkelt het merk Renault Pro+ een unieke knowhow op het vlak van lichte bedrijfsvoertuigen met performante en bekroonde producten op maat. Als deskundig merk biedt het een gamma, diensten en een internationaal netwerk van 626 bedrijven op maat van professionals.

U vindt de Renault-stand in Hal 4 van het tentoonstellingspark Eurexpo in Chassieu, ten oosten van Lyon.

*Onder voorbehoud van homologatie

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!