Persbericht 1 augustus 2017

Vervoer jouw kind(eren) veilig

Wij begrijpen als geen ander dat je jouw kind(eren) veilig wilt vervoeren. Zo worden de Renault modellen sinds 1998 uitgerust met het ISOFIX bevestigingssysteem, hét internationaal gestandaardiseerde systeem dat ervoor zorgt dat je jouw kinderzitjes perfect vast kunt maken.

ISOFIX

Het ISOFIX systeem bestaat uit 2 ringen en, in sommige gevallen, een derde ring. De derde ringen bevinden zich op de rugleuningen van de achterstoelen en zijn te herkennen aan het symbool of een steun die op de vloer van de auto rust, geschikt voor de goedgekeurde stoel i-Size, met als bedoeling te voorkomen dat het kinderzitje beweegt bij een botsing.

Bij het bevestigen van het kinderzitje dien je goed op te letten dat rugleuning van het vooruit geplaatste kinderzitje goed tegen de rugleuning van de stoel in de auto geplaatst is. In dit geval rust het kinderzitje niet altijd op de zitting van de stoel in de auto. Het is daarnaast erg belangrijk dat je de riem van het kinderzitje aan de bijbehorende ring bevestigt, het is niet toegestaan om hiervoor andere bevestigingspunten te gebruiken.

Raadpleeg altijd het instructieboekje voor de complete informatie voor jouw Renault.

I-Size

Vanaf 2013 is er naast ISOFIX ook nog een andere norm bijgekomen die het veilig vervoeren van kinderen garandeert. Deze i-Size wet werd door de Europese Unie ingevoerd en verplicht het vastmaken van kinderzitjes aan de bank van de auto met het ISOFIX systeem. Kinderen tot minimaal 15 maanden dienen volgens de i-Size wet achterwaarts te zitten. Op deze manier wordt jouw kind beter vervoerd, vooral in het geval van een aanrijding. De krachten worden in het geval van een ongeval over het hele lichaam verspreid en zal er ook geen druk op het hoofd en de nek liggen. Wat zeer belangrijk is bij het achterwaarts vervoeren van jouw kind, is dat je de airbag uitschakelt. Indien je dit niet doet kan jouw kind ernstig letsel oplopen.

Kinderen hebben andere lichaamsverhoudingen dan volwassenen. In verhouding tot hun lichaam hebben ze een onevenredig groot hoofd. Zo weegt het hoofd van een kind 25% van het totale lichaamsgewicht, bij een volwassene is dit 6%. Wanneer een kind in een voorwaarts gericht kinderzitje een frontale botsing krijgt, wordt het hoofd van het kind naar voren gegooid. Dit veroorzaakt een enorme spanning in de nek en de rug. Op het moment dat, bij een botsing, het hoofd van een kind naar voren schiet kan dit te zwaar zijn voor de nek van het kind. Dit kan leiden tot letsel en in het ergste geval een gebroken nek.

Renault Kinderzitjes

Uiteraard heeft Renault ook een aantal zeer geschikte kinderzitjes in haar assortiment. We kunnen je de volgende kinderzitjes aanbevelen:


BESTEL KINDERZITJE

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!