Hoeveel winterbanden

Winterbanden zijn een hele investering, hoewel de zomerbanden in die periode natuurlijk niet slijten. Veel mensen zoeken naar manieren om daarop te besparen.

Twee winterbanden en twee zomerbanden?

Wij krijgen vragen over de aanschaf van slechts 2 winterbanden op de aangedreven wielen. Dit is ronduit onveilig. Beter géén winterbanden dan twee winterbanden. Verschillende banden met verschillende eigenschappen levert door verschillende niveau’s van grip (voor/achter of links/rechts) onvoorspelbaar weggedrag op. Ook de niet aangedreven wielen hebben namelijk een belangrijke functie bij de wegligging en stabiliteit van de auto. Een verschil in (zijdelingse) grip tussen aangedreven en niet-aangedreven wielen zal de stabiliteit van de auto ernstig in gevaar brengen. Dit geldt ook voor andere combinaties zoals winterbanden met all seasonbanden of zomerbanden met all seasonbanden.

Vervanging van twee banden

Heb je al winterbanden en zijn slechts 2 winterbanden aan vervanging toe, dan is dat geen probleem. Monteer de nieuwe banden op de achteras. Voor een gelijkmatiger slijtage is het verstandig bij de volgende wissel de banden van voor naar achter wisselen. De voorkeur gaat uit naar banden van het zelfde merk en type.


Meer informatie:

WAT IS EEN WINTERBAND

WINTERBANDEN IN ANDERE LANDEN

SNEEUWKETTINGEN

STAM ADVIES WINTERBANDEN

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!