✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30775 klantreacties is  95% tevreden over Stam!

Winterbanden en sneeuwkettingen

De laatste jaren is het gebruik van winterbanden enorm gestegen. Dat komt niet alleen door verscherpte wetgeving in andere landen, maar ook omdat het verschil met zomerbanden steeds groter wordt.

De techniek

Er zijn verschillende soorten banden, zomerbanden, winterbanden en all seasonbanden. Wat is eigenlijk een winterbanden en hoe is die te herkennen? Wat zijn de beste banden? Is het bovendien verantwoord om winterbanden onder slechts 2 wielen te voorzien van een winterband? 

MEER INFORMATIE WAT IS EEN WINTERBANDTWEE WIELEN ?

Verplichting in het buitenland

Veel landen hebben regels over het gebruik van winterbanden. Omdat deze regels per land verschillen, hebben wij een overzicht per land gemaakt. Ook de regels voor het gebruik van sneeuwkettingen verschillen per land.

OVERZICHT PER LAND

Advies

De remweg tussen zomer- en winterbanden verschilt enorm. Met name op gladde wegen en bij sneeuw. Stam adviseert winterbanden voor iedereen die rijdt in de winter. In Nederland, en natuurlijk ook voor de reis naar de wintersport.
MEER INFORMATIE OVER ADVIES

Aansprakelijkheid

Als je betrokken bent bij een ongeval en je rijdt op ongeschikte banden, dan kan dat gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid en de schadevergoeding. Dit kan betekenen dat je (een groter deel van je) eigen schade of dat van de tegenpartij zelf moet dragen dan wanneer je op geschikte banden had gereden.  

HOE KUNNEN WIJ HELPEN?

Meer over winterbanden

Stam Renault vestigingen