Winterbanden en sneeuwkettingen

De laatste jaren is het gebruik van winterbanden enorm gestegen. Dat komt niet alleen door verscherpte wetgeving in andere landen, maar ook omdat het verschil met zomerbanden steeds groter wordt.

De techniek

Er zijn verschillende soorten banden, zomerbanden, winterbanden en all seasonbanden. Wat is eigenlijk een winterbanden en hoe is die te herkennen? Wat zijn de beste banden? Is het bovendien verantwoord om winterbanden onder slechts 2 wielen te voorzien van een winterband? 

MEER INFORMATIE WAT IS EEN WINTERBANDTWEE WIELEN ?

Verplichting in het buitenland

Veel landen hebben regels over het gebruik van winterbanden. Omdat deze regels per land verschillen, hebben wij een overzicht per land gemaakt. Ook de regels voor het gebruik van sneeuwkettingen verschillen per land.

OVERZICHT PER LAND

Advies

De remweg tussen zomer- en winterbanden verschilt enorm. Met name op gladde wegen en bij sneeuw. Stam adviseert winterbanden voor iedereen die rijdt in de winter. In Nederland, en natuurlijk ook voor de reis naar de wintersport.
MEER INFORMATIE OVER ADVIES

Aansprakelijkheid

Als je betrokken bent bij een ongeval en je rijdt op ongeschikte banden, dan kan dat gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid en de schadevergoeding. Dit kan betekenen dat je (een groter deel van je) eigen schade of dat van de tegenpartij zelf moet dragen dan wanneer je op geschikte banden had gereden.  

Stam Renault voorraad en occasions

Een nieuwe auto moet volledig passen bij uw wensen. Heeft u vragen? Wij helpen u graag bij uw zoektocht.

Stam Renault vers van de pers

 • De iconische Renault 5 is terug!

  De Renault 5 combineert moderne techniek met een modern-retro design en is te personaliseren op 200 verschillende manieren. De R5 is anders dan elke ander auto.

  LEES VERDER
 • Nieuwe Renault Rafale te bestellen

  De nieuwe Renault Rafale, het vlaggenschip van Renault, is vanaf vandaag te bestellen. Ontdek het aantrekkelijke ontwerp van de coupé-SUV en de prijzen.

  LEES VERDER
 • Renault Symbioz: De nieuwe compa...

  Vandaag is de naam onthult van de Nieuwe familie SUV van Renault. De Renault Symbioz is afgeleid van 'symbiosis' wat samenleven betekent in het oude grieks.

  LEES VERDER
 • Nieuwe Renault Master zet nieuwe...

  De nieuwe Renault Master is ontwikkeld om nog grotere afstanden te kunnen afleggen, grotere ladingen te transporteren en kosten te besparen.

  LEES VERDER
MEER NIEUWS LEZEN

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!